Personvernerklæring

Vi er opptatt av at du skal ha tillit til oss og hvordan vi behandler dine personopplysninger. I denne personvernerklæringen forklarer vi hvorfor vi samler inn informasjon om deg og hvordan vi tar hensyn til ditt personvern. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra våre tjenester og informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Følgende hoved-domener er under eierskap av GDX AS.

Personvernerklæringen handler om hvordan gdx.no samler inn og bruker informasjon om deg som bruker av vår GDX.no og andre tjenester som nettsider, sosiale medier og nyhetsbrev. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger om deg fra våre tjenester og informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

gdx.no er behandlingsansvarlig for personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, benytte delingstjenesten på nettsiden. Behandlingsgrunnlaget for dette er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Hvordan vi samler inn og bruker dine personopplysninger:

gdx.no vil samle inn personopplysninger om deg, avhengig  av om du er kunde, demobruker eller besøkende på nettsiden og programvare. Enkelte av disse opplysningene går under kategorien personopplysninger og blir beskrevet her. For at vi skal kunne levere våre tjenester til deg og dermed oppfylle vår del av avtalen vi har med deg som kunde på gdx.no så vil vi samle inn følgende opplysninger om deg:

 • Navn

 • E-post

 • Telefonnummer

Vi vil slette disse opplysningene på forespørsel med unntak av opplysninger vi er påkrevet å ta vare på for å overholde lokale lover og regler for bokføring og regnskap.

Dersom du kun er abonnerer på vårt nyhetsbrev så vil bruke følgende opplysniger:

 • Navn

 • E-post

Hvis du ikke vil motta flere nyhetsbrev så kan du velge å avslutte abonnementet

Funksjon for å dele GDX AS innhold med andre.

Funksjonen kan brukes til å videresende lenker via  e-post eller til å dele innholdet med andre via sosiale medier. Opplysninger om delingen logges hos oss og brukes til å legge inn delingen hos andre kanaler. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataen videre, reguleres av din avtale med de andre kanalene.

Bruk av informasjonskapsler ( Cookies):

Vi ønsker å tilby våre brukere den best mulige opplevelsen i våre digitale tjenester. Derfor bruker vi informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen i våre digitale kanaler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på din datamaskin når du besøker våre nettsider.

Det er frivillig for deg som besøkende på våre nettsider at det settes informasjonskapsler i din nettleser og du kan når som helst velge å slette allerede nedlastende informasjonskapsler. Du kan også reservere deg mot bruk av informasjonskapsler i de fleste nettleseres innstillinger.

Ved å bruke våre nettsider og laste in våre informasjonskapsler samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. I det følgende beskriver vi hvilke opplysninger vi samler inn, formålet med behandlingen og hvem som behandler opplysningene.

Som en del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyse verktøy som samler inn brukeren informasjonskapsler utstedt av betrodde tredjeparter. Tredjepartnere er Google og Odoo.

Analyseverktøyene benytter tredjeparters informasjonskapsler som registrerer brukerens  IP-adresse og som gir informasjon om den enkelte brukers interaksjoner med våre digitale tjenester. Eksempler på hva informasjon du sender oss er; hvor mange som besøker de ulike sidene i vår nettside, hvor lenge besøket varer, tidspunkt for besøket, om brukeren besøker nettsiden gjentatte ganger, brukerens geografiske lokasjon (ned til bynivå) hvilke nettsteder brukere kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Til dette formålet bruker vi Google Analytics.

Med Google Analytics bruker vi denne informasjonen for å analysere din og andres nettadferd. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. gdx.no bruker Google Analytics sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke IP-adressen som lagres hos Google brukes til å identifisere den enkelte brukeren. For mer informasjon om Google Analytics sin bruk av informasjonskapsler, besøk Google Analytics sin offisielle side.

Utsteder av informasjonskapselen og lenke til deres personvernerklæring


Markedsføring og Annonsenettverk:

Vi markedsfører via ulike annonsenettverk, f.eks Google, Facebook, Instagram, Twitter og Linkedin, samt for våre annonsekampanjer på relevante nettsider. For å gjøre dette, bruker vi informasjonskapsler utsted av disse, slik at de kan vise våre annonser i sine tjenester til bestemte målgrupper, for eksempel personer som har søkt på gdx.no tidligere. Informasjonen disse informasjonskapslene samler om deg kan være hva slags enhet du bruker (nettbrett, smarttelefon, Laptop osv) og nettleser.

For markedsføring utenfor e-post bruker vi følgende leverandører og deres informasjonskapsler på våre nettsider

Nyhetsbrev

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev og målrettet markedsføring fra gdx.no for alle som ønsker å motta slik informasjon. For at vi skal sende e-post til riktig person må vi registrere ditt navn og e-post.

Vi sender ut nyhetsbrev i ulike frekvenser i måneden for de som er kunder/bruker eller som har abonnert på vår nyhetsbrev.

GDX og tredjepartsdata:

For at GDX.no skal kunne tilby løsningen til sluttbruker så er applikasjonen avhengig av å få tilgang og tillatelser fra brukeren. Vi har integrasjoner for følgende tredjepartsløsninger

Google Apps

Når brukeren klikker på Google app ikonet, så vil brukeren bli sendt til en logginn side til Google Gmail, brukeren legger inn sin epost og passord. Når brukeren har lagt inn sin informasjon, så vil brukeren bli send til steg til steg nummer 2 hvor de velger og verifiserer hvilke data de ønsker å gi GDX.no tilgang til.

Når brukeren har lest og godtatt vilkårene gitt av Google, så vil en OAuth token bli sendt til GDX.no. Merk at all kommunikasjon mellom GDX.no og Google er gjort via denne Oauth token og at denne er lagret i GDX.no sin database.

Merk at all brukerinformasjon er lagret hos tredjepartsleverandør.

Personopplysningene vi samler inn er:

Merk: Google kontoen som blir brukt for å linke GDX.no applikasjonen med Google apps må være en global administrator.

 • Navn og etternavn

 • Tittel or stilling i organisasjonen

 • Bedriftens telefonnumme

 • Firmaepost

 • Kalenderinformasjon

Microsoft Office 365 / Exchange

Når brukeren klikker på Office 365 / Exchange-ikonet, så må de oppgi sin innloggings-ID og passord. Dette er de samme opplysningene som brukeren bruker for å logge seg på Office 365 Portal. Merk at disse dataene er lagret i GDX.no for å gi tilgang til funksjonen.

Nedenfor er trinnene i datainnsamlingsprosessen;

Brukeren har nå koblet sin Office 365 konto /Exchange til GDX.no, hvis alt er gjort riktig, så vil kalenderikonet i GDX.no være grønt og tydelig merket med tredjepartsløsningen som er valgt.

GDX.no vil ha tilgang til personer, rom og ressurser som er koblet opp mot organisasjonen. GDX.no vil lagre og oppbevare organisasjonenes data slik:

GDX.no vil samle inn følgende informasjon:

 • Navn og etternavn

 • Tittel or stilling i organisasjonen

 • Bedriftens telefonnummer 

 • Firmaepost

 • Kalenderinformasjon

Sikkerhet:

gdx.no vil til enhver tid benytte seg av beste praksis for sikre dine personopplysninger. Disse dataene vil kunne være lagret i de systemer som trenger det, gitt de godkjenninger du har gitt om bruk av data. Dette vil i hovedsak være gdx.no sitt kjernesystem, som driftes via Odoo.sh i datasenter fra Github.

Sikkerhet i Odoo

SSL Sertifikat på vår nettside:

Når du logger deg inn på din GDX.no konto med ditt brukernavn og passord vil alle opplysningene være krypterte ved bruk av krypteringsprotokoll som for eksempel “Transport Layer Security TLS) og “Secure Socket Layer (SSL). Vi bruker disse protokollene på alle nettsider hvor vi behandler opplysninger om deg.

Når du bestiller tjenester og produkter via GDX.no må du bruke TLS eller SSL tilpasset nettleserenesom for eksempel Internet Explorer, Safari, Firefox eller Chrome. Dette sikrer at opplysninger om deg forblir konfidensielle og at de er beskyttet når de overføres over Internett.

Endringer i personvernerklæringen:

For å holde vår personvernerklæring gjeldene kommer vi til å oppdatere eller gjøre endringer. Det er alltid siste versjon som kommer til å ligge på www.gdx.no og ved større oppdateringer vil vi gå ut med informasjon om dette.

Formålet med behandling av personopplysningene:

Opplysningene under vil typisk være nødvendig å behandle for å oppfylle følgende:

 • Identifisere deg som kunde av GDX eller representant for kunde.

 • Administrere ditt kundekort med samtykke.

 • Kommunikasjon vedrørende leveranse av vare og tjenester.

 • Support henvendelser.

 • Spørreundersøkelser.

 • Markedsføring.

Hvordan vi deler personopplysninger med andre:

Vi hverken selger, leier ut eller deler dine personopplysninger med andre bedrifter, organisasjoner eller foreninger.

Endringer i dine personopplysninger:

Dersom du oppdager at vi har uriktige eller mangelfulle personopplysninger om deg, så har du krav på innsyn, sletting eller retting av dine oppplysniger. Brukere som har tilgang til gdx.no sin programvare GDX.no kan endre eller slette sine personopplysninger.

Send e-post til GDPR@gdx.no dersom du vil bli slettet og få skriftlig bekreftelse for det.

Dine rettigheter som bruker:

Som bruker av gdx.no sine tjenester så har du krav på å:

 • Få innsyn for dine personopplysninger. 

 • Korrigere dine registrerte opplysninger. 

 • Slette dine registrerte opplysninger.

 • Slette din bruker hos GDX.no.

 • Trekke tilbake dine samtykke

Kontaktinformasjon:

Dersom du ønsker å kontakte GDX AS om personvernerklæringen eller andre relevante spørsmål om personvern så kan du sende e-post til GDPR@gdx.no